Szigetközi pecsenye 😍

Szigetközi pecsenye 😍

Ha valami igazán laktató és ízes fogásra vágysz, ami egyszerre házias és különleges, próbáld ki a Szigetközi pecsenyét! 😋


Őszintén szólva sokszor gondban vagyok, amikor nevet kell adnom az ételeknek. Ezúttal sem volt könnyű, de mivel Szigetköz szívében készült, így kapta a Szigetközi pecsenye nevet. Persze te nevezheted akár máshogy is. 😉

 

Hozzávalók:

 

  • 4 szelet sertéstarja

  • 1/2 szál füstölt kolbász (félkarikákra vágva)

  • 100 g csiperkegomba (vékony szeletekre vágva)

  • 1–2 friss paradicsom (felkockázva)

  • sajtkrém (1 evőkanál minden szelet húsra)

  • 4 szelet sajt (trappista, edami vagy gouda)

  • só, Magyaros fűszerkeverék ízlés szerint

  • kevés olaj vagy zsír a sütéshez

 

 


Elkészítés:

 

  1. Süsd meg egy edényben a kolbászt. Ha szépen megpirult, szedd ki és tedd félre.

  2. A helyén pirítsd le a tarja szeleteket, magas hőfokon kb. 2–2 percig oldalanként, hogy kérget kapjon. Közben fűszerezd sóval és Magyaros fűszerrel.

  3. Kend meg a húsokat sajtkrémmel, majd tedd rá a kolbászt, a felszeletelt gombát és paradicsomot.

  4. A húsok tetejére tegyél egy-két szelet sajtot.

  5. Süsd előmelegített sütőben 170 °C-on kb. 20 percig, amíg a sajt szépen ráolvad. Ha szeretnéd, a végén piríts rá pár percet, hogy aranybarna legyen a teteje.

  6. Tálald forrón pl. krumplipürével. Jó étvágyat! 🥰

Vissza a blogba

Hozzászólás írása

Felhívjuk a figyelmedet, hogy a hozzászólásokat jóvá kell hagyni a közzétételük előtt.