Ha valami igazán laktató és ízes fogásra vágysz, ami egyszerre házias és különleges, próbáld ki a Szigetközi pecsenyét! 😋
Őszintén szólva sokszor gondban vagyok, amikor nevet kell adnom az ételeknek. Ezúttal sem volt könnyű, de mivel Szigetköz szívében készült, így kapta a Szigetközi pecsenye nevet. Persze te nevezheted akár máshogy is. 😉
Hozzávalók:
-
4 szelet sertéstarja
-
1/2 szál füstölt kolbász (félkarikákra vágva)
-
100 g csiperkegomba (vékony szeletekre vágva)
-
1–2 friss paradicsom (felkockázva)
-
sajtkrém (1 evőkanál minden szelet húsra)
-
4 szelet sajt (trappista, edami vagy gouda)
-
só, Magyaros fűszerkeverék ízlés szerint
-
kevés olaj vagy zsír a sütéshez
Elkészítés:
-
Süsd meg egy edényben a kolbászt. Ha szépen megpirult, szedd ki és tedd félre.
-
A helyén pirítsd le a tarja szeleteket, magas hőfokon kb. 2–2 percig oldalanként, hogy kérget kapjon. Közben fűszerezd sóval és Magyaros fűszerrel.
-
Kend meg a húsokat sajtkrémmel, majd tedd rá a kolbászt, a felszeletelt gombát és paradicsomot.
-
A húsok tetejére tegyél egy-két szelet sajtot.
-
Süsd előmelegített sütőben 170 °C-on kb. 20 percig, amíg a sajt szépen ráolvad. Ha szeretnéd, a végén piríts rá pár percet, hogy aranybarna legyen a teteje.
-
Tálald forrón pl. krumplipürével. Jó étvágyat! 🥰