Most készítettem életemben először tejbe tarhonyát, és őszintén, nem értem, miért vártam eddig. Krémes, édes, igazi komfortkaja, amitől tuti jobb kedved lesz egy esős vasárnapi délutánon. 😁
Hozzávalók:
-
250 g tarhonya
-
1 evőkanál vaj vagy kókuszolaj
-
kb. 700 ml tej (közben lehet pótolni, ha magába szívta)
-
1 csipet só
-
(opcionálisan) 1 teáskanál reszelt citromhéj
- ízlés szerint cukor és vaníliás cukor
Elkészítés:
-
Pirítsd meg a tarhonyát egy kevés vajon vagy kókuszolajon.
-
Öntsd fel kb. 700 ml tejjel (ha öntöttvas edényben készíted, figyelj rá, hogy a tej szobahőmérsékletű legyen, ha pedig hideg, akkor először csak egy keveset önts az edénybe). Sózd, és kis lángon, gyakran kevergetve főzd puhára.
-
Ha szükséges, közben pótolhatod a tejet (attól függően, mennyit szív be a tarhonya).
-
Ízlés szerint reszelt citromhéjjal vagy fahéjjal ízesíted, én citromhéjat tettem hozzá.
- A tálaláshoz baracklekvárt ajánlok, nagyon illik hozzá. Jó étvágyat! 🥰