Tejbe tarhonya 😍

Tejbe tarhonya 😍

Most készítettem életemben először tejbe tarhonyát, és őszintén, nem értem, miért vártam eddig. Krémes, édes, igazi komfortkaja, amitől tuti jobb kedved lesz egy esős vasárnapi délutánon. 😁

 

Hozzávalók:

 

  • 250 g tarhonya

  • 1 evőkanál vaj vagy kókuszolaj

  • kb. 700 ml tej (közben lehet pótolni, ha magába szívta)

  • 1 csipet só

  • (opcionálisan) 1 teáskanál reszelt citromhéj 

  • ízlés szerint cukor és vaníliás cukor

 

 

 

Elkészítés:

 

  1. Pirítsd meg a tarhonyát egy kevés vajon vagy kókuszolajon.

  2. Öntsd fel kb. 700 ml tejjel (ha öntöttvas edényben készíted, figyelj rá, hogy a tej szobahőmérsékletű legyen, ha pedig hideg, akkor először csak egy keveset önts az edénybe). Sózd, és kis lángon, gyakran kevergetve főzd puhára.

  3. Ha szükséges, közben pótolhatod a tejet (attól függően, mennyit szív be a tarhonya).

  4. Ízlés szerint reszelt citromhéjjal vagy fahéjjal ízesíted, én citromhéjat tettem hozzá.

  5. A tálaláshoz baracklekvárt ajánlok, nagyon illik hozzá. Jó étvágyat! 🥰

 

 

Vissza a blogba

Hozzászólás írása

Felhívjuk a figyelmedet, hogy a hozzászólásokat jóvá kell hagyni a közzétételük előtt.