Tejszínes - sonkás csirkemell 😍

Tejszínes - sonkás csirkemell 😍

Ha egy igazán krémes, szaftos és mégis nagyon egyszerűen elkészíthető fogásra vágysz, akkor ez a tejszínes-sonkás csirkemell a tökéletes választás! 😉

Gyorsan össze tudod dobni, akár előző nap előkészítve, akár azonnal sütve. A végeredmény omlós hús, rengeteg olvadt sajt, és egy selymes, fokhagymás-tejszínes mártás, amit rizzsel vagy krumplipürével is tálalhatsz. 🤌🤤

 

Hozzávalók:

 

  • 2-4 szelet csirkemell

  • 180 ml főzőtejszín

  • 1 evőkanál mustár

  • 5 gerezd fokhagyma

  • só, bors ízlés szerint

  • 50 g prágai sonka (kockázva)

  • 50 g kukorica

  • 1 kisebb fej lila hagyma (felkockázva)

  • Reszelt sajt bőven (trappista, cheddar vagy vegyesen)

  • Friss petrezselyem a tálaláshoz


 

Elkészítés:

 

  1. Egy tálban keverd össze a tejszínt a mustárral, a zúzott fokhagymával, sóval és borssal.

  2. Tedd bele a csirkemell szeleteket, és ha van időd, hagyd állni legalább egy éjszakát. (Akár azonnal is sütheted.) Ha szeretnéd, a csirkemell szeleteket elő is sütheted: oldalanként egy-egy perc elég. 

  3. Aztán helyezd a húsokat egy hőálló tálba és öntsd rá a maradék tejszínes szószt.

  4. Szórd rá a sonka darabokat, a kukoricát és a lilahagymát.

  5. Borítsd be jó sok reszelt sajttal.

  6. Fedd le, és süsd 180 °C-on kb. 45 percig.

  7. Félidőben vedd le róla a fedőt vagy alufóliát, hogy a sajt is szépen megpiruljon.

  8. Ha a teteje szép aranybarna, vedd ki a sütőből, és frissen, petrezselyemmel megszórva tálald. Jó étvágyat! 🥰

 

A receptes videót itt találod:

https://www.tiktok.com/@citrompor/video/7542118539335929111

 

Vissza a blogba

Hozzászólás írása

Felhívjuk a figyelmedet, hogy a hozzászólásokat jóvá kell hagyni a közzétételük előtt.