Ha egy igazán krémes, szaftos és mégis nagyon egyszerűen elkészíthető fogásra vágysz, akkor ez a tejszínes-sonkás csirkemell a tökéletes választás! 😉
Gyorsan össze tudod dobni, akár előző nap előkészítve, akár azonnal sütve. A végeredmény omlós hús, rengeteg olvadt sajt, és egy selymes, fokhagymás-tejszínes mártás, amit rizzsel vagy krumplipürével is tálalhatsz. 🤌🤤
Hozzávalók:
-
2-4 szelet csirkemell
-
180 ml főzőtejszín
-
1 evőkanál mustár
-
5 gerezd fokhagyma
-
só, bors ízlés szerint
-
50 g prágai sonka (kockázva)
-
50 g kukorica
-
1 kisebb fej lila hagyma (felkockázva)
-
Reszelt sajt bőven (trappista, cheddar vagy vegyesen)
-
Friss petrezselyem a tálaláshoz
Elkészítés:
-
Egy tálban keverd össze a tejszínt a mustárral, a zúzott fokhagymával, sóval és borssal.
-
Tedd bele a csirkemell szeleteket, és ha van időd, hagyd állni legalább egy éjszakát. (Akár azonnal is sütheted.) Ha szeretnéd, a csirkemell szeleteket elő is sütheted: oldalanként egy-egy perc elég.
-
Aztán helyezd a húsokat egy hőálló tálba és öntsd rá a maradék tejszínes szószt.
-
Szórd rá a sonka darabokat, a kukoricát és a lilahagymát.
-
Borítsd be jó sok reszelt sajttal.
-
Fedd le, és süsd 180 °C-on kb. 45 percig.
-
Félidőben vedd le róla a fedőt vagy alufóliát, hogy a sajt is szépen megpiruljon.
-
Ha a teteje szép aranybarna, vedd ki a sütőből, és frissen, petrezselyemmel megszórva tálald. Jó étvágyat! 🥰
A receptes videót itt találod:
https://www.tiktok.com/@citrompor/video/7542118539335929111