Ropogós tortilla, ízekkel teli, szaftos húsos-babos töltelék és mellé egy friss, lime-os avokádókrém – nálunk abszolút kedvenc lett. 🌮🥑
Hozzávalók (4 adaghoz):
-
3-4 db csirkemell (kb. 400 g)
-
Mexikói fűszerkeverék ízlés szerint
-
2-3 ek olívaolaj
-
1 fej lilahagyma
-
2 nagyobb darab kaliforniai paprika (felkockázva)
-
4 gerezd fokhagyma (zúzva)
-
1 paradicsomkonzerv (400 g)
-
kb. 100 ml víz
-
1 konzerv fekete bab (lecsepegtetve)
-
só, cukor ízlés szerint
A mártogatóshoz:
-
1 db érett avokádó
-
2-3 evőkanál natúr joghurt
-
pár csepp lime
-
1 marék metélőhagyma
-
só, bors ízlés szerint
A tálaláshoz:
-
tortilla lapok
Elkészítés:
-
Pácold be a csirkemellet: szórd meg Mexikói fűszerkeverékkel, locsold meg kevés olívaolajjal, majd fedd le, és tedd a hűtőbe legalább 1 órára (de akár több órára is hagyhatod).
-
Pirítsd meg a bepácolt húsokat kevés olajon, közepes hőfokon mindkét oldalukon, majd szedd ki őket egy tányérra.
-
A visszamaradt zsiradékon párold üvegesre az apróra vágott lilahagymát. Add hozzá a kockákra vágott kaliforniai paprikát, és pirítsd pár percig.
-
Tedd bele a zúzott fokhagymát és a paradicsomkonzervet. Önts hozzá kevés vizet, ízesítsd sóval, pici cukorral és bőven mexikói fűszerkeverékkel.
-
Helyezd vissza a csirkemelleket, fedd le, és főzd puhára.
-
Közben készítsd el a mártogatóst: tedd az avokádót, joghurtot, lime levet, metélőhagymát, sót és borsot egy aprítóba, majd turmixold simára.
-
Ha a hús megpuhult, szedd ki, és két villa segítségével tépd szálakra.
-
Pürésítsd botmixerrel az alapot, majd tedd vissza bele a tépett húst és a lecsepegtetett fekete babot. Keverd át alaposan.
-
Süsd ropogósra a tortillákat air fryerben (vagy serpenyőben), majd töltsd meg a húsos-babos keverékkel.
Tipp:
A friss, lime-os avokádókrém remekül ellensúlyozza a fűszeres ragut – mindenképp érdemes mellé készíteni. Jó étvágyat! 🥰