Tex-Mex rizses hús🌶️🧀

Tex-Mex rizses hús🌶️🧀

Ez a receptet azért neveztem Tex-Mex rizses húsnak, mert a zöldségek és a fűszerkeverék hozzák a mexikói hangulatot, a rizs és a reszelt sajt pedig a Tex-Mex konyhára jellemző.

Nem klasszikus mexikói fogás, inkább egy otthon is könnyen elkészíthető változat. Ha valami tartalmas, mégis izgalmas ételt szeretnél az asztalra tenni, mindenképpen próbáld ki! 🌶️🧀


Hozzávalók 4 adaghoz:

 

  • 300 g rizs

  • 500 g csirkemell (kockákra vagy csíkokra vágva)

  • 2 evőkanál Mexikói fűszerkeverék (1 evőkanál a húsra, 1 evőkanál a szószba)

  • 1 lilahagyma (finomra vágva)

  • 1 sárga és 1 piros kápia paprika (csíkokra vágva)

  • 50 g sűrített paradicsom

  • egy kisebb cukkini fele (félkarikákra vágva)

  • 2–3 gerezd fokhagyma (zúzva)

  • 600 ml forró víz

  • só ízlés szerint

  • reszelt sajt (sima és cheddar vegyesen) ízlés szerint

  • kevés olaj

 

Elkészítés:

 

  1. Vágd kockákra vagy csíkokra a csirkemellet, forrósíts kevés olajat egy edényben, és pirítsd le a húst. Közben fűszerezd a Mexikói fűszerkeverékkel.

  2. Ha a hús elkészült, szedd ki, és a helyén dinszteld meg az apróra vágott lilahagymát.

  3. Add hozzá a csíkokra vágott paprikákat és a cukkinit, pirítsd pár percig.

  4. Add hozzá a zúzott fokhagymát, majd szórd rá a rizst, és pirítsd kb. egy percig.

  5. Utána öntsd fel forró vízzel, és lefedve, alacsony hőfokon főzd addig, amíg a rizs megpuhul. Ez kb. 15 perc.

  6. Keverd vissza a korábban elősütött csirkét, szórd meg reszelt sajttal, és firss petrezselyemzölddel.

  7. Forrón tálald, és élvezd a mexikói hangulatú, laktató egytálételt! 🌶️🧀🍗 

 

 

A receptes videót itt találod:

https://www.tiktok.com/@citrompor/video/7541796117420182786

Vissza a blogba

Hozzászólás írása

Felhívjuk a figyelmedet, hogy a hozzászólásokat jóvá kell hagyni a közzétételük előtt.