Ez a receptet azért neveztem Tex-Mex rizses húsnak, mert a zöldségek és a fűszerkeverék hozzák a mexikói hangulatot, a rizs és a reszelt sajt pedig a Tex-Mex konyhára jellemző.
Nem klasszikus mexikói fogás, inkább egy otthon is könnyen elkészíthető változat. Ha valami tartalmas, mégis izgalmas ételt szeretnél az asztalra tenni, mindenképpen próbáld ki! 🌶️🧀
Hozzávalók 4 adaghoz:
-
300 g rizs
-
500 g csirkemell (kockákra vagy csíkokra vágva)
-
2 evőkanál Mexikói fűszerkeverék (1 evőkanál a húsra, 1 evőkanál a szószba)
-
1 lilahagyma (finomra vágva)
-
1 sárga és 1 piros kápia paprika (csíkokra vágva)
-
50 g sűrített paradicsom
-
egy kisebb cukkini fele (félkarikákra vágva)
-
2–3 gerezd fokhagyma (zúzva)
-
600 ml forró víz
-
só ízlés szerint
-
reszelt sajt (sima és cheddar vegyesen) ízlés szerint
-
kevés olaj
Elkészítés:
-
Vágd kockákra vagy csíkokra a csirkemellet, forrósíts kevés olajat egy edényben, és pirítsd le a húst. Közben fűszerezd a Mexikói fűszerkeverékkel.
-
Ha a hús elkészült, szedd ki, és a helyén dinszteld meg az apróra vágott lilahagymát.
-
Add hozzá a csíkokra vágott paprikákat és a cukkinit, pirítsd pár percig.
-
Add hozzá a zúzott fokhagymát, majd szórd rá a rizst, és pirítsd kb. egy percig.
-
Utána öntsd fel forró vízzel, és lefedve, alacsony hőfokon főzd addig, amíg a rizs megpuhul. Ez kb. 15 perc.
-
Keverd vissza a korábban elősütött csirkét, szórd meg reszelt sajttal, és firss petrezselyemzölddel.
-
Forrón tálald, és élvezd a mexikói hangulatú, laktató egytálételt! 🌶️🧀🍗
A receptes videót itt találod: