Töltött gombafejek 🍄‍🟫🧀

Töltött gombafejek 🍄‍🟫🧀

Ez a recept nagyon rugalmas, így nyugodtan variálhatod az arányokat, a sajtot vagy a fűszereket a saját ízlésed szerint. 😊

Tökéletes előételnek, vendégvárónak, de akár egy gyors hétköznapi ebédnek is, ha készítesz hozzá valamilyen köretet. 🤌

 

Hozzávalók (10-12 közepes gombához):

 

  • 100 g reszelt sajt (trappista vagy gouda)

  • 3 evőkanál tejföl

  • 1-2 gerezd fokhagyma, zúzva vagy reszelve

  • Só, bors ízlés szerint

  • 10-12 közepes gombafej

  • bacon szeletek

 

 

Elkészítés:

 

  1. Keverd össze a reszelt sajtot, tejfölt, fokhagymát és a fűszereket egy tálban.

  2. Töltsd meg ezzel a keverékkel a megtisztított gombafejeket.

  3. Ha szeretnéd, tekerd őket baconbe, majd tedd a piramis sütőlapra és süsd 180 °C-on kb. 15–20 percig, amíg a gomba megpuhul és a bacon szépen megpirul.

  4. Ha nincs ilyen sütőlapod, érdemes a gombafejeket elősütni, hogy a felesleges nedvesség távozzon belőlük.

  5. Az elkészült finomság azonnal fogyasztható! Jó étvágyat! 🥰

 


Vissza a blogba

Hozzászólás írása

Felhívjuk a figyelmedet, hogy a hozzászólásokat jóvá kell hagyni a közzétételük előtt.