Ezek a túróval töltött zsemlék visszarepítenek a gyerekkorba. Kívül ropogós, belül lágy és krémes finomság. Nincs benne semmi bonyolult, ezért is szeretjük annyira. 😁
Hozzávalók (4 darabhoz):
-
250 g túró
-
4 db szikkadt zsemle
-
200 ml tej (pl. vaníliás ízű növényi tej)
-
3–4 evőkanál kristálycukor
-
vaníliaőrlemény ízlés szerint
-
1 tojás
-
1 evőkanál tejföl
-
mazsola (opcionális)
-
vaj vagy margarin a tepsi/hőálló tál kikenéséhez
-
porcukor, cukros tejföl vagy baracklekvár a tálaláshoz
Elkészítés:
-
Vágd le a zsemlék tetejét, szedd ki a belsejüket, és tedd félre.
-
Törd át a túrót villával, majd add hozzá a tojást, cukrot, vaníliát (és ha szereted, tehetsz hozzá mazsolát is).
-
Mártsd bele a zsemléket a tejbe, hagyd, hogy megszívják magukat, majd csepegtesd le őket.
-
Kend ki a sütőtálat vajjal, majd helyezd bele a zsemléket.
-
A maradék tejhez keverd hozzá a kicsipkedett zsemlebelsőt, várd meg, míg megszívja magát, majd add a túrós keverékhez.
-
Tegyél bele egy evőkanál tejfölt, és keverd össze alaposan.
-
Kanalazd vissza a tölteléket a zsemlékbe, tedd vissza a kalapjukat.
-
Fedd le alufóliával, és süsd 180 °C-on 15 percig.
-
Vedd le a fóliát, és süsd tovább 5–8 percig, amíg szép aranybarna lesz.
-
Szórd meg porcukorral, és kanalazz rá egy kis cukros tejfölt vagy baracklekvárt. Jó étvágyat! 🥰