Édes túróval töltött zsemle - igazi retro finomság 😍

Édes túróval töltött zsemle - igazi retro finomság 😍

Ezek a túróval töltött zsemlék visszarepítenek a gyerekkorba. Kívül ropogós, belül lágy és krémes finomság. Nincs benne semmi bonyolult, ezért is szeretjük annyira. 😁

 

 

Hozzávalók (4 darabhoz):

 

 

  • 250 g túró

  • 4 db szikkadt zsemle

  • 200 ml tej (pl. vaníliás ízű növényi tej)

  • 3–4 evőkanál kristálycukor

  • vaníliaőrlemény ízlés szerint

  • 1 tojás

  • 1 evőkanál tejföl

  • mazsola (opcionális)

  • vaj vagy margarin a tepsi/hőálló tál kikenéséhez

  • porcukor, cukros tejföl vagy baracklekvár a tálaláshoz

 

Elkészítés:

 

  1. Vágd le a zsemlék tetejét, szedd ki a belsejüket, és tedd félre.

  2. Törd át a túrót villával, majd add hozzá a tojást, cukrot, vaníliát (és ha szereted, tehetsz hozzá mazsolát is).

  3. Mártsd bele a zsemléket a tejbe, hagyd, hogy megszívják magukat, majd csepegtesd le őket.

  4. Kend ki a sütőtálat vajjal, majd helyezd bele a zsemléket.

  5. A maradék tejhez keverd hozzá a kicsipkedett zsemlebelsőt, várd meg, míg megszívja magát, majd add a túrós keverékhez.

  6. Tegyél bele egy evőkanál tejfölt, és keverd össze alaposan.

  7. Kanalazd vissza a tölteléket a zsemlékbe, tedd vissza a kalapjukat.

  8. Fedd le alufóliával, és süsd 180 °C-on 15 percig.

  9. Vedd le a fóliát, és süsd tovább 5–8 percig, amíg szép aranybarna lesz.

  10. Szórd meg porcukorral, és kanalazz rá egy kis cukros tejfölt vagy baracklekvárt. Jó étvágyat! 🥰

Vissza a blogba

Hozzászólás írása

Felhívjuk a figyelmedet, hogy a hozzászólásokat jóvá kell hagyni a közzétételük előtt.